Slaap apps

Er zijn handige slaap apps om slaapproblemen tegen te gaan. Slaap apps kunnen je bewust maken van de uren slaap die je nodig hebt en je bijvoorbeeld rustgevende geluiden laten horen waardoor je makkelijker in slaap kunt vallen. Er bestaan bijvoorbeeld slaap meditatie apps en apps om je slaapritme te vinden en te verbeteren. Hier vind je een lijstje van de beste slaap apps die jou helpen om het belangrijkste rustmoment van de dag weer terug te vinden.

Slaap apps iPhone

Een aantal apps die in de Appstore te vinden zijn voor het tegengaan van jouw slaapproblemen zijn Pillow, Sleep Cycle en de Slaapwetenschap wekker.

De app Pillow meet hoe jij slaapt en kan zelfs geluidsfragmenten opnemen. Wanneer je de fragmenten terugluistert kun je daardoor horen of jij snurkt of geluiden maakt wanneer je slaapt. Je kunt bij Pillow ook bijvoorbeeld instellen dat je op het meest optimale moment wakker gemaakt wil worden. Wanneer je dus even een dagje uit mag slapen, kun je deze functie inschakelen en word jij wakker gemaakt wanneer je voldoende uitgerust bent.

De Slaapwetenschap wekker kan jouw bewegingen en geluiden tijdens het slapen in de gaten houden. Daarnaast stelt de app je in staat om je gewenste slaaptijd op te geven. Verder kan je er iedere nacht notities mee bijhouden. Handig voor als je een fijne droom wilt vastleggen. Al met al ontdek je met deze slaap-app sneller bepaalde slaappatronen.

Net als Pillow meet Sleep Cycle jouw slaapcyclus. De app geeft een gedetailleerd beeld van jouw slaappatroon. Dit doet de slaap-app door vibraties en geluiden vast te leggen. Daarnaast word je op een fijne manier wakker gemaakt door een muziekje die steeds harder wordt. Maar snoozen is ook mogelijk. Voor Sleep Cycle is er een iPhone en Android versie.

Slaap apps Android

Naast de apps die beschikbaar zijn in de Appstore, biedt Android ook nog een ruime hoeveelheid aan apps die de slaap registreren.

Handig voor de snurkers onder ons is Snurklab (Snorelab). Deze slaap-app meet ieder slaapmoment je snurkgedrag. Wat volgt is een snurkscore met informatie over het tijdstip en luidheid van je gesnurk. Je snurkgedrag is vervolgens terug te luisteren. Zo kan je uiteindelijk patronen ontdekken bijvoorbeeld eet- en drinkpatronen en de mate van snurken.

Tot slot is de app Digipill ook een aanrader. Deze slaap-app bestaat uit een audiofragment van een halfuur lang met allemaal rustgevende en kalmerende geluiden waardoor jij meer rust moet hebben bij het in slaap vallen. Sommige gebruikers ervaren dit in positieve zin als een hypnose. Probeer de geluiden uit en ontdek de rustgevende werking ervan.

Slapen is soms moeilijk, maar tientallen slaapapps kunnen je helpen om je slaapritme te verbeteren. Het downloaden van een nieuwere Android of iPhone OS versie veroorzaakt soms problemen. Zo is de oude app SleepBot tegenwoordig niet meer te gebruiken. SleepBot analyseerde net als nieuwere apps je bewegingen en nam geluiden om een goed inzicht te krijgen in jouw slaappatroon. Deze app stopte vanzelf zodra de wekker ging.

Probeer bij problemen gewoon een nieuwe app en vindt zo dé slaap-app die bij jou het beste werkt.